loader-logo

Bergsarbetare ser exponeringsnivåer på helkroppsvibrationer i gruvmobilen

Nu kan maskinförare i Bolidens Kankbergsgruva som bär Zentnl-tröjan och använder Zentnl-mobilapp se sin egen exponeringsstatistik bl a helkroppsvibrationer, efter varje arbetspass.

Detta är en betydande förbättring för bergsarbetarna som arbetar som maskinförare med lastare och transporter i gruvmiljön. Genom sin Zentnl app kan de nu övervaka sin exponering för helkroppsvibrationer och öka sin kunskap om när och varför exponeringsnivåer uppnås.

Så här säger Emil Långström, huvudskyddsombud i Kankbergsgruvan, i en artikel på  arbetsmiljöforskning.se ” Alla vill ha en frisk och hel kropp. När en person kan se trenden, kan man se om det blir bättre eller sämre. Vi kan lära personalen och utbilda utgående från det “

Läs artikel här