loader-logo

Luleå Tekniska Högskola har valt Zentnl för sin rörelseforskning med bl a Svenska Skidlandslaget

Wavr Tech AB är stolta över nyligen inkomna inköpsordern från Luleå Tekniska Universitet (LTU) för Zentnl®-teknologin.

LTU är Sveriges centrum för att utveckla nya metoder och teknologier för att förbättra längdskidåkningens prestationer för både elitidrottare och entusiaster. Svenska idrottsförbundet har utsett Luleå tekniska universitet till ett elitidrottsvänligt universitet från augusti 2020. Luleå tekniska universitet och Sveriges olympiska kommitté (SOC) inleder ett samarbete inom teknisk forskning för prestationsutveckling inom idrott.

Ordern från Wavr Tech AB syftar till att tillhandahålla verktyg som behövs för att skapa exakt och pålitlig prestandadata för att förbättra och optimera rörelserna hos elitåkarna på fältet. LTU och Wavr är i de tidiga stadierna av samarbetet och vårt slutliga mål är att slå norrmännen och erövra fler guldmedaljer i kommande olympiska spel.

Wavr Tech har investerat mycket tid och ansträngning i kärnteknologin för att kunna spela in och trådlöst överföra den typ av information som LTU efterfrågar. Information och data som LTU tidigare inte hade tillgång till utanför laboratoriemiljön. Diskussioner om framtida versioner av plagget, inklusive leggings med sensorer och till och med inspelning av rörelsen hos stavarna, pågår.

Samarbetet med LTU är mycket värdefullt för Wavr då Zentnl®-teknologin har bevisats vara fungerande i en av de tuffaste miljöerna, gruvindustrin, och med detta projekt kommer Wavr nu även att utforska Zentnl® för elitidrott.